Rusiye ordusı Qırımda cenkke azırlana. Maxar yoldaş resimleri (fotogalereya)

Rusiye işğali altındaki Qırımdaki Medvedevka köyündeki arbiy istihkamlarnıñ yoldaş resimleri, yanvarniñ 3. RFE/RL yoldan resimleriniñ talili, Moskvanıñ Ukrayinanıñ baarde yapacağı qarşı ücümi arfesinde Qırım yarımadasını pekitkenini kösterdi.

Qırımnıñ şimalindeki Maslovoye köyünde istehkamlar ve "ajderha tişleri"ni körmek mümkün. 2023 senesiniñ yanvar-mart ayları arasında çekilgen yoldaş resimlerinde körüngeni kibi, Rusiye arbiyleri Qırımnıñ bir qaç rayonını pekitken.

Medvedevka köyünde istihkamlar ve "ajderha tişleri", şimal-şarqiy Qırım, fevralniñ 11. Aprelniñ 7-nde Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy İftarda ukrayina musalman arbiyleri ile körüşti ve qırımtatar halqınıñ tarihiy vatanı olğan Qırımnı işğalden azat etmege antını bir daa tekrarladı.

Medvedevka köyü yaqınlarında endekler ve topraq obaları.

Fevralniñ 24-nde Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy memleket Qırımnıñ işğalden qurtarıluvına azırlana, dep bildirgen edi.

Medvedevka yaqınlarında yerleştirilgen Rusiye tankları ve artilleriyası.

Qırımnıñ işğal yolbaşçısı Sergey Aksönov Rusiye ordusı "teren eşelon mudafaasını" qurğanını ve yarımadanıñ mudafaası içün yeterli qadar quvetlerniñ olğanını qayd etti.

Medvedevka köyündeki Rusiye arbiy bazası.

Qırımnıñ Rusiye yolbaşçısı Sergey Aksönov Ukrayina istihkam ve mudafaa sayesinde yarımadanı işğalden azat etemeycek, dep bildirdirgen edi.

Ermeni Bazardan şimalge taba yerleştirilgen tehnika ve okoplar, fevralniñ 16.
 

Kezlevniñ ğarbında plâj boyunca "ajderha tişleri" ve okoplar, cenüp-ğarbiy Qırım, martnıñ 12 

Ekspertler, Ukrayina Rusiye ordusını sıqıştırıp çıqarılmasında büyük zorluqlarnen qarşılaşacaq, çünki onıñ ordusı minalanğan yerler, tanklarğa qarşı endekler ve diger manialarnen qarşılaşaca bilecegini bildireler

Martnıñ 31-nde Vitino köyünde olğanı kibi, yalı boyunca yerleştirligen rusiye artilleriyasını da def etmek qıyın olacaq.