Qırımda yanğın telükesi yüksek olğanı içün furtuna havfı uzattırıldı

Qırımnıñ Rusiye akimiyeti furtuna havfını iyülniñ 23-ne qadar uzattı.

"Qırım gidrometeorologiya ve etraftaki müit monitoringi idaresiniñ malümatına köre, iyül 20-23 künleri Qırımda ve Aqmescitte suv basuvı oldı. Aqyarda fevqulâde yanğın telükesi qalacaq", — dep haber ete Rusiyeniñ Qırımdaki fevqulâde vaziyetler nazirligi..

Bir kün evelsi haber etilgenine köre, Qırımda yanğın telükesizligini temin etmek maqsadınen avgustnıñ 7-ne qadar ormanlarğa barmaq yasağı uzatıldı.

Qırımda iyül 15-19 künleri +38 derecege qadar anomal sıcaq olğanı sebebinden furtuna havfı ilân etildi, bu ise iklim normalarından yedi derecege ziyade.

Daa evel haber etilgenine köre, Qırımda büyük yanğınlar yüz berdi, Rusiye Fevqulâde vaziyetler nazirliginiñ idaresi Kоktebelde ve Aqmescit rayonında quru ösümlik yanğanını bildirdi. İşğal etilgen Köktebel yanındaki Qaradağ qoruğında dörtünci kün devamında yanğın söndürildi. Rusiye akimiyeti Aqyarda yanğınlar aqqında daima haber ete.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d3454ggyqnys2v.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.