«Şimdi beraber olğan fotoresimlerimizni çıqarmağa tırışamız». Azat etilgen Nariman Memedeminovnıñ ayatından bir kün (fotoresimler)

Nariman Memedeminov ve ömür arqadaşı Lemara eki buçuq yılnı biri-birinden uzaq olıp nasıl keçirgenleri aqqında tarif eteler. 

«Narimansız qıyın edi, apiste olğanda men onı öyle de körip olamadım. Başta körüşmege izin berilmey edi, soñra yaşav tarzı koloniyasına alğan soñ – pandemiya başlandı ve kimseni körüştirmediler», – dep tarif ete Lemara

Lemaranıñ Nariman ile yekâne bağ vastası mektüpler edi

Mabüske ketken er bir mektüp tsenzura ceetinden teşkerile. Mektüpler açılıp teşkerilgen soñ alıcığa berile 

Nariman Memedeminov apiste olğanda apayı Lemara üç balasını özü baqmağa mecbur edi. Şimdi aile qavuştı

«Nariman qaytqan soñ balalar onı bir yerge bir özüni yibermegen ediler – er vaqıt yanında ediler, iş içün ya da tükânğa çıqsa, pek qasevetlengen ediler», – dep tarif ete Lemara.

Fotoresimde: Nariman oğulları plastilinden yapqan oyuncaqlarnı köstere

Nariman Memedeminovnıñ oğulları – Bilâl ve İbrahim

«Apiske alınğan soñ añladım ki, qoranta fotoresimlerimiz pek az eken. Telefonım alınğan soñ iç qalmadı, şunıñ içün şimdi beraber fotoresimlerimizni yapmağa tırışamız», – dep ayta Memedeminov

Lemara Memedeminova aş pişire. 

Lemaranıñ Qırım.Aqiqatqa bergen intervyülarından birinde qorantası oğrağan vaziyetni bir sınav olaraq körgeni aqqında ayta. «Bu sınav sayesinde özümizden daa çoq eminmiz, çünki yaramay bir şey yapmağanını, halqımız özüni tek yahşı taraftan köstergenini bilemiz»

Memedeminovnıñ oğlu İbrahim. Babası tutulğanda sekiz yaşını bile toldurmağan edi

Memedeminov işğal altındaki Qırımda tutuv, tintüv ve qırımtatarlarnıñ mahkemelerini cep telefonına çıqarıp başlağan birinci insanlardan biri edi. O, «Qırım birdemliginiñ» bütün media faaliyetini öz boynuna aldı. Aq qorçalayıcılar emin ki, tam da bu ükümniñ sebebi oldı.