Qırımda qırımtatar faali Server Karametov defin etildi

Eski Qırımda Server Karametovnen vedalaşuv, 2018 senesi iyünniñ 24

Qırımtatar milliy areketiniñ veteranı, faal Server Karametov iyünniñ 24-nde Eski Qırım şeer mezarlığında defin etildi. Bu aqta Qırım.Aqiqat muhbiri haber etmekte.

Faalnen vedalaşmaq içün bütün yarımdadadan qırımtatarlar keldi - umumen 1800ge yaqın insan bar.

Server Karametovnen vedalaşuv

«Halqımız içün bu pek büyük ğayıp. Bizler namuskâr ve cesür insannı coydıq. Ekseriyet içün o baba kibi edi. Epimizni öz fikrini aytmaqtan, narazılıq bildirmekten qorqmamağa ögrete edi», – dedi cenaze başında turaraq qırımtatar faali Nariman Celâl.

Mevzunen bağlı olaraq: Qırımtatar dissidenti Server Karametovnıñ ayatı ve küreşi (fotosuret galereyası)

Qırımtatar milliy areketiniñ veteranı, faal Server Karametov iyünniñ 23-nde Eski Qırımda olıp keçken yol qazasından soñ hastahanede vefat etti.

Qırımda faal öz halqınıñ vatanperver insanı olaraq tanıla edi ve esli-başlı em de bir qaç hastalığı olğanına baqmadan, o qırımtatarlarnıñ aqlarını qorçalamaq maqsadınen kütleviy tedbirlerde iştirak ete edi. 76 yaşındaki faal çeşit işlerde işçi olaraq çalışqan edi.

1944 senesi ailesi sürgün etilgen Özbekistanda o gaz hızmetinde müendis-mehanik olarq çalışa. Tuvğan Eski Qırımına avdet etken soñ – yerli kolhozda traktorçı ve çoban olaraq çalışa.

Qırımtatar faali Server Karametov 2017 senesi avgustnıñ 8-nde Aqmescitte qırımtatarlarnıñ liderlerinden biri olğan Ahtem Çiygozğa qol tutmaq maqsadınen keçirilgen bir kişilik piket sebebinden tutulğan edi.Oña qarşı eki dane memuriy protokol tüzüldi. Biri – «bir kişilik piket keçirüv qaideleri bozğanı», ekincisi – «politsiya hadimlerine qarşılıq köstergeni» içün edi.

Daa soñra Kreml nezareti altındaki Aqmescitniñ Jeleznodorojnıy rayon mahkemesi «politsiya hadimlerine qarşılıq köstergeni» içün Karametovğa 10 künlük memuriy tevqif cezası bergen edi.