Mamçurnıñ apayı:aqayımnı azat etmek - eñ müimidir

Aqyar – Oleksand Pokrışkin adına 204-nci taktik aviatsiya brigadasınıñ serdarı Yuliy Mamçurnıñ taqdiri bütün Ukrainanı qasevetlendire. Mart 22-de yapılğan ücümdan soñ ğayıp olğan serdardan iç bir haber kelmedi.

Bu vaqialar hayırlısınen bitken soñraquo; polkovnik Yuliy Mamçurnıñ apayı Qırımdan ketmege niyetlene. Olarnıñ qızı ve torunı çoqtan berli yarımadanıñ tışında bulunalar. Amma Mamçur qorantasına Qırım nı; terk etmege kerek olsa, yaşaycaq yerleri bile yoqtır.

– Esas sual: Aqayıñıznı azat ettilermi? Bu muddet devamında onıñnen bağ qurğanlar barmı?

– Yoq,aqayımnıñ bulunğan yerini bilmeyim.

– Larısa, bizge qısqadan öz aileviy yaşayışıñız aqqında tarif ete bilesiñizmi? Balalarıñız barmı?

Qafam yorğun, amma biraz añlata bilem. Biz Uman şeyerinde tanış oldıq. O – uman sakini, men de. İlk vaqıtları anda yaşay edik, soñra onı Jıtomirge keçirdiler Anda hızmet ete edi. Qızımız bar, torunçığımız endi 4 yaşında.

– Şimdi qızıñıznen torunçığıñız qaydalar?

– Olar Ukrainadalar. Mında iç bir problemler olmasın dep, biz olarnı birden anda yolladıq.Havfsız bir erde olğanlarını tüşünemiz.

– Şahsen Siz bir de bir qorquzuvlarnen rastkeldiñizmi?

– E, esasen yerli sakinlerden. Olar er vaqıt boyle areketler yapalar. Yerli insanlarınıñ çoqusı bizge nisbeten agressiv davrana. Biz olar içün "benderovets" ve "faşıst"lermiz.

–Aqayıñıznı azat etken soñ, kelecekke nasıl planlarıñız bar?

– Şimdi bu sualge cevap bermege qıyın. Er şey akimiyetniñ qararlarına bağlı. Amma polk, ğaliba, Qırım toprağından ketecektir. Bunı amelge keçirmege tuşünecekmiz, ruhset buña endi bar.

– Bilem ki, apis etilgeninden evel, omür-arqadaşıñız Sizge telefon açqan edi. O vaqıt Sizge ne ayttı?

– Apis etilgenini, onı Bakinskaya soqağındaki gauptvahtağa alıp ketkenlerini bildirdi. Amma endi bayağı vaqıt keçti ve al-azırda bulunğan yerini aytıp olamam. Rus tarafı bu aqta iç bir izaat bermey.

Sizge bir kimse koçüvnen, mekân qıdıruvınen yardım etmege teklif ettimi?

– E, insanlar meni tapıp, yerleşüvnen yardım etmege azır olğanlarını bildirdiler. Amma biz daa coq omür-arqadaşımnıñ azat etilüvini tüşünemiz. Şimdiki vaqıtta bu sual eñ muimdir, çünki vaziyet pek ağır. Şunıñ içün bizni tüşüngenlerge, yardım qolunı uzatqanlarğa öz teşekkürlerimni bildirem. Amma şimdilık onıñ azatlığını ısteymiz.

– Sizge muracaat etkenleriniñ yardımınen qullanacaqsıñızmı? Ya da başqa planlarıñız barmı?

– Yoq, al-azırda planlarımız yoq. Biz yardımğa umüt etemiz. Çünki, eger de mından ketsek, yaşamağa yerimiz yoq. Er şey yahşı bitse, yardım kerek olur. Şunıñ içün yardım etkenlerge pek minnetdarım.