Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım hanlığınıñ iqtisadiyatı


«Tuğra» videoblogu: Hanlarnıñ iqtisadiyatı
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

«Tuğra» videoblogu: Hanlarnıñ iqtisadiyatı

XV asırda Qırım hanlığınıñ iqtisadiyatı faal inkişaf etmege başlay. Yap-yaş qırımtatar devleti regionnı aşatmağa başladı. Yañı ticaret-hocalıq sisteması qırımtatar iqtisadiyatı ve medeniyetiniñ inkişafına yol açtı. O, yerli ealini ihtiyacı olğan er şeynen temin etken edi, em yerli mallar, em de çetel mahsulatı ketirilgen edi.

Qırım ve qırımtatar tarihınıñ saifeleri – Qırım.Aqiqat leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» video bloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda «Larişes» müzeyi saytından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG