Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlılar – yalıboylu, tat ve noğaylar


«Tuğra» videoblogu: Qırımnıñ subetnik gruppaları
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:05:30 0:00

«Tuğra» videoblogu: Qırımnıñ subetnik gruppaları

Qırımnıñ tamır halqı – qırımtatarlar – üç esas subetnik gruppağa bölüne: yalıboylu, tat ve noğaylar. Er biriniñ özüne has hocalıq ve medeniyet hususiyetleri bar, er biri farqlı olıp, öz adını taşığan edi. Er bir gruppa öz topraqlarında yaşap, mezkür gruppalarnıñ hususiyetlerini 1944 senesi mayıs ayına qadar saqlap qalğan edi.

Qırım hanlığı ve Qırım tarihınıñ saifeleri – Qırım.Aqiqat leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» video bloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Videoda «Larişes» müzeyi ve Tashlar saytından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG