Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlı Ahmet Tevfik paşa - Osmanlı imperatorlığınıñ soñki veziri


«Tuğra» videoblogu: Qırımlı – imperatorlıqnıñ soñki ulu veziri
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:06:13 0:00

«Tuğra» videoblogu: Qırımlı – imperatorlıqnıñ soñki ulu veziri

Yüz ulu qırımtatarını aytacaq olsa edik, Osmanlı imperatorlığınıñ soñki sadrazmı ya da büyük veziri Ahmet Tevfik paşa olarnıñ arasında soñki yerni almaz edi. O, tarihta daiy diplomat ve usta siyasetçi olaraq izini qaldırdı. 1908 senesinden başlap Ahmet Tevfik paşa Porta nazirler şurasında dört kere yolbaşçılıq yapqan edi.

Qırım hanlığı ve Qırım tarihınıñ saifeleri – Qırım.Aqiqat leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» video bloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Life-in-turkey saytından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

XS
SM
MD
LG