Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Cambridge universitetini bitirgen birinci qırımtatarı


«Tuğra» videoblogu: Emin Paşa – Cambridge mezunı
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:04:53 0:00

«Tuğra» videoblogu: Emin Paşa – Cambridge mezunı

Emin Paşa – meşur riyaziyatçı, islâatçı alim, doğma Qırımlı olğan Hüseyin Rıfqınıñ oğlu ve Cambridge universitetini bitirgen birinci qırımtatarıdır. XIX asırnıñ birinci yarısında Osmanlı imperatorlığınıñ yañı parlaq vekillerinden biri oldı.

Qırım hanlığı ve Qırım tarihınıñ saifeleri – Qırım.Aqiqat leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Bekirovanıñ «Tuğra» video bloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Cbssr.ibb.gov.tr ve Gezgindergi.wordpress.com saytlarından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarlarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG