Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Kremlniñ mabuslarına 26 daqqa»: Rusiye elçihanesi qarşısında Qırımnıñ işğaline qarşı narazılıq bildirildi (fotoreportaj)

Rusiyeniñ Kyivdeki elçihanesi qarşısında, ukrain siyasiy mabuslarına destek bildirmek içün, fevralniñ 26-nda «Kremlniñ mabuslarına 26 daqqa» aktsiyası ötkerildi. Teşkilâtçılarnıñ sözlerine köre, Rusiyede ve işğal etilgen Qırımda eñ azından 64 adam sahte ve uydurma qabaatlardan tevqif etilgen.
Merasim Vatandaş erkinliklikleri merkezi tarafından, ABD PEN-Club ile işbibirlikte, teşkil olunğan. Aktsiyada Avropa Parlamentiniñ deputatı Rebecca Harms ta iştirak etti.
Buña beñzegen aktsiyalar #FreeSentsov ve #26solidarity şiarlarınen Ukrainanıñ başqa şeerlerinde de ötkerildi.
Ukrainada fevralniñ 26-nı «Qırımnıñ Rusiye işğaline qarşı tirenüv künü» olaraq ilân etmege teklif etile. Bu künü 2014 senesi Qırım Yuqarı Şurası binası qarşısında Ukrainanıñ topraq bütünligine destek mitingi ötkerilgen edi. O vaqıt miting iştirakçilerine qarşı Rusiye tarafdarları, hususan «Russkoye yedinstvo» fırqasınıñ vekilleri çıqqan edi.
Ukraina ve bütün dünyada fevralniñ 26-nda qırımlılırnı ve memleketniñ topraq bütünligini desteklemek içün aktsiyalar, muzakereler, forumlar, mitingler, yürüşler ötkerile.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG