Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Tuğra leyhası. Qırım hanınıñ Danimarka elçihanesi


Tuğra videoblogu: Qırım hanlığınıñ Danimarkadaki elçihanesi
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

Tuğra videoblogu: Qırım hanlığınıñ Danimarkadaki elçihanesi

1654 senesiniñ soñu. Qırım tahtında IV Muhammed Giray han. Qırım ükümdarı esas vazife olaraq Avropa devletleri ile diplomatik munasebetler ve işbirlikni belgiley. Aynı vaqıtta Qırım elçihaneleri Bağçasaraydan çar azbarlarına yol alalar.

Olarnıñ resmiy maqsadı – tahtqa IV Muhammed Giray hannıñ oturğanını bildirmek. Bu elçihanelerden biri uzaq Danimarkağa yol ala.

Qırımtatarlar ve olarnıñ devletçiligi, Şarqiy Avropanıñ eñ nufuzlı devletlerinden biri – Qırım hanlığı tarihınıñ acınıqlı saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ yañı leyhası – Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» adlı videoblogunda.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki aqiqatına olğan hususiy bir anahtardır.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki aqiqatına olğan hususiy bir anahtardır

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda «Larişes» müzeyiniñ saytı, «Tarih ve medeniyet» ve «Genrih Navigator» saytlarından ve Qasevet mecmuasından alınğan resimler, Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

«Bloglar» rubrikasında aydınlatılğan fikirler müelliflerge ait ve muarririyetniñ fikir-tüşünceleri ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG