Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Referendum» ve Qırım işğali yıllığında Aqmescitte naqliyatnıñ areketi toqtatılacaq


Kreml kontrol etken Aqmescit memuriyeti mart 16-da saat 08:30-dan 10:00-ğa qadar Kirov caddesi (Kirov caddesi ve Gogol soqağınıñ çaprazından Kirov caddesi ve Sevastopolskaya soqağına qadar), Serov soqağında (Serov soqağı ve Aleksandr Nevskiy soqağınıñ çaprazına qadar ve Serov soqağı Yekaterininskaya soqağına qadar) ve mart 18-de saat 15:30-dan 22:00-ge qadar Kirov caddesinde (Kirov caddesi ve Gogol soqağınıñ çaprazından Kirov caddesi ve Sevastopolskaya soqağına qadar) naqliyat yürüşini toqtatmağa avale etti.

Mart 16-da saat 08:00-den 10:00-ğa qadar Kirov caddesinde, Serov soqağında ve mart 18-de saat 15:00-dan 22:00-ge qadar Kirov caddesi (Kirov caddesi ve Gogol soqağınıñ çaprazından Kirov caddesi ve Sevastopolskaya soqağına qadar) naqliyatnı park etmek yasaqtır.

2014 senesi mart 16-da Qırımda ve Aqyar şeerinde dünyada tanılmağan referendum olıp keçti, onıñ neticelerine köre Rusiye Qırımnı öz terkibine qoştı. Ukraina, Avropa Birligi, Amerika Qoşma Ştatları bu rey berüvni tanımadı. Mart 18-de Rusiye prezidenti Vladimir Pütin Qırımnı Rusiyege «qoşulğanını» ilân etti.

Ukraina Yuqarı Radası Rusiyeniñ vaqtınca Qırım işğaliniñ resmiy başlanğıçı olaraq 2014 senesi fevral 20 kününi ilân etti. 2015 senesi oktâbr 7-de Ukraina prezidenti Petro Poroşenko bunıñnen bağlı qanunnı imzaladı. Ğarp memleketleri bir sıra iqtisadiy sanktsiyalarnı kirsetti. Rusiye yarımada işğalini inkâr etip, onı «tarihiy adaletniñ tiklenmesi» dep adlandıra.

XS
SM
MD
LG